۲۸ مهر ۱۳۹۹، ۸:۲۰

مهر گزارش می دهد؛

پیشروی کرونا در تهران در میان سردرگمی مسئولان و بی توجهی مردم

پیشروی کرونا در تهران در میان سردرگمی مسئولان و بی توجهی مردم

تهران- ویروس کرونا در حالی در استان تهران مانند دیگر نقاط کشور و جهان می تازد، که مردم و مسئولان هنوز آن را جدی نگرفته اند.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: تاخت‌وتاز کرونا در استان تهران مانند دیگر نقاط کشور همچنان ادامه دارد، این ویروس همچنان جولان می‌دهد و جان می‌گیرد و این در حالی است، که به گفته سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی ۲۴ ساعت گذشته سه هزار ۸۹۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور، گزارش‌شده و مجموع بیماران کووید ۱۹ در سطح کشور به ۵۳۰ هزار و ۳۸۰ نفر رسیده است.

بر این اساس، متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۵۲ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۳۰ هزار و ۳۷۵ نفر رسید و به گفته لاری استان تهران در وضعیت قرمز قرار دارد، که در این میان شهرستان‌های دماوند، ری، شمیرانات و ورامین در این استان جزو شهرستان‌های دارای وضعیت قرمز و فوق پرخطر هستند.

آمارهای ابتلاء به کرونا نشان‌دهنده بسیاری از کاستی‌ها در مقابله با ویروس کرونا است، که یکی از مهم‌ترین این کاستی‌ها عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک و یا اقدام به سفرهای غیرضروری در تعطیلات مختلف است و محدودیت‌ها نیز در این زمینه پاسخ نمی‌دهد.

اعمال محدودیت‌ها جدی نیست

یکی از شهروندان فیروزکوه در همسایگی استان مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از سفرهای غیرضروری در اوج همه‌گیری کرونا اظهار داشت: آمار سفرها و ترافیک جاده‌های شمال در تعطیلی‌ها نشان می‌دهد، که هنوز بسیاری از افراد جامعه کرونا را جدی نگرفته‌اند و این خیلی خطرناک است.

محبوبه محبی گفت: ترددهای برون‌شهری، مسافرت‌ها به‌ویژه حضور در شهرهای شمالی در ایام تعطیل نشانه خوبی نیست، برای اثبات گفته‌های من کافی است، ترافیک تعطیلات را ملاحظه کنید.

وی ادامه داد: مسئولین یک روز قبل از بستن جاده‌ها اعلام می‌کنند، که فردا جاده‌ها بسته می‌شوند، خوب در این فاصله یک‌روزه هرکس بخواهد، به سفر برود، می‌رود و عملاً این محدودیت بی‌تأثیر می‌شود.

میهمانی ها و عروسی‌ها تعطیل شود

یک شهروند گلستانی در جنوب غرب استان تهران نیز به خبرنگار مهر گفت: اعلام می‌کنند، جاده‌ها بسته است، اما همه به سفر می‌روند، من نمی‌دانم، کدام جاده بسته است، که هم همه راحت می‌روند و هم راحت می‌آیند.

علی مرتضوی افزود: باید خود ما نیز به فکر باشیم و دلمان برای خودمان بسوزد، میهمانی‌ها تعطیل شود، عروسی‌ها تعطیل شود و باید خطر را درک کنیم، تا زمانی که خود ما نخواهیم، هرچقدر هم نظارت و محدودیت افزایش یابد، اتفاق خاصی نمی‌افتد.

وی گفت: اگر ما رعایت کنیم، کرونا به‌راحتی شکست خواهد خورد.

پلاک خودرو افرادی که به سفر می‌روند ثبت شود

یک شهروند ساکن شهریار در غرب تهران نیز بابیان اینکه امیدوارم کسی کرونا نگیرد، به خبرنگار مهر گفت: اگر خدای‌نکرده این افراد و یا یکی از عزیزانشان به کرونا مبتلا شوند، آن‌وقت می‌فهمند، که باید این ویروس را جدی می‌گرفتند، که البته خیلی دیر است.

وی افزود: این افراد که بدون رعایت هشدارها اقدام به رفتن به سفرهای غیرضروری می‌کنند، درواقع به دیگران جفا می‌کنند و پیشنهاد من این است، که پلاک خودرو این افراد ثبت شود و هیچ‌گونه خدمات پزشکی به آن‌ها داده نشود.

محمد عباسی گفت: وقتی به هشدارها و توصیه‌ها توجهی نمی‌شود، باید راه‌ها را ببندیم، اما ما محدودیتی نمی‌بینیم و همه اماکن باز است و تناقضات متعددی در اعمال و حتی اجرای محدودیت‌ها وجود دارد.

اگر رعایت نکنیم خود و خانواده مان مبتلا می‌شویم

یکی از متصدیان اصناف در دماوند که تبلیغات متعدد برای استفاده از ماسک کرده و نیز در فروشگاه نیز مقدمات رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی را فراهم کرده بود به خبرنگار مهر گفت: اگر پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنیم، به خود، خانواده و دیگر افراد ضربه می‌زنیم و به همین دلیل همواره از ماسک استفاده می‌کنم.

وی گفت: باید همه رعایت کنیم و دستگاه‌های نظارتی نیز بر اجرای پروتکل‌ها دقت بیشتری کنند، تا شاهد کنترل این ویروس منحوس باشیم.

افزایش بیماری زایی کرونا و پیشنهاد تعطیلی حداقل دو هفته‌ای تهران

درحالی‌که به گفته ندا منتهایی، پزشک متخصص داخلی قدرت انتقال و بیماری‌زایی ویروس کرونا افزایش‌یافته و قبلاً تعداد بیماران مبتلا به ویروس کرونا قابل‌کنترل بود، اما در حال حاضر این تعداد بسیار بیشتر شده است، شاهد اقدامات نظارتی متناسب با این گسترش توسط مسئولان نیستیم و هرچند درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم در استان تهران با حدود ۱۰ درصد رشد به بالای ۵۰ درصد رسیده است، اما هنوز هم تا رعایت ۸۵ درصدی رضایت‌بخش فاصله زیادی داریم.

استاندار تهران نیز چندهفته‌ای است، که محدودیت‌های کرونایی را تمدید می‌کند، محدودیت‌هایی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان مؤثر نبوده و در همان میزان کم نیز به دلیل عدم نظارت کافی اجرایی نمی‌شود، دراین‌بین امروز رئیس شورای اسلامی شهر تهران در اظهارنظری خواستار تعطیلی کامل و دوهفته‌ای شهر تهران شد و ضمن انتقاد تلویحی از بی‌توجهی ستاد ملی مقابله با کرونا به نظرات شورای شهر تهران گفت: برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا چاره‌ای جز تعطیلی همه‌جانبه تهران برای دو هفته نداریم.

محسن هاشمی ادامه داد: آلودگی هوا سبب کاهش شدید ایمنی بدن می‌شود و این امر و نیز رواج بی‌سابقه کرونا و پر شدن بیمارستان‌ها و افزایش تعداد فوتی‌ها باید حداقل دو هفته به‌سوی تعطیلی تهران، همانند تعطیلات عید نوروز برویم، تا ارتباط کرونا قطع شود و نمی‌توانیم، جلوی آن را بگیریم.

واکنش منفعلانه استانداری به اظهارات رئیس شورای شهر تهران

این اظهارنظر رئیس شورای اسلامی شهر تهران با واکنش منفعلانه استاندار تهران به‌عنوان نماینده عالی دولت مواجه شد و تماس‌های متعدد خبرنگار مهر برای دریافت نظرات استانداری تهران بی‌پاسخ ماند، که البته یک منبع آگاه در استانداری این واکنش منفعلانه را نداشتن اختیار کافی در مجموعه استانداری تهران برای تصمیم‌گیری‌های این‌چنینی دانست و به خبرنگار مهر گفت: قطعاً تعطیلی تهران حتی برای یک روز به این سادگی‌ها نیست.

وی ادامه داد: بیش از یک ماه است، که تقاضای دورکاری یک‌سوم از کارمندان ادارات استان تهران داده‌شده است، اما هنوز شاهد موافقت و اجرای آن نیستیم، چه برسد تعطیلی همه‌جانبه تهران آن‌هم برای دو هفته، که قطعاً نیاز به تصمیم مقامات بالاتر دارد و اظهارنظر استانداری که دارای جایگاهی رسمی و اجرایی است، در این خصوص، آن‌هم پیش از تصویب و یا بررسی دقیق این پیشنهاد قطعاً به پیچیده‌تر شدن موضوع منجر خواهد شد.

باید به هر طریق شاهد کاهش تردد و تجمع در تهران باشیم

فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا استان تهران اما موضع‌گیری‌های شفاف‌تری در این خصوص دارد و در این زمینه به خبرنگار مهر می‌گوید: نباید تنها مردم را مورد شماتت قرار دهیم و باید بدانیم، اگر بخواهیم، به موفقیتی در مقابله با کرونا دست‌یابیم، باید مردم و مسئولین برای مقابله با این ویروس متحد شوند.

علیرضا زالی گفت: بدیهی است، که تهیه ماسک رایگان برای یک فرد که خود و دیگران را مبتلا نکند، به‌مراتب ارزان‌تر از هزینه‌های ده‌میلیونی و بیشتر برای درمان افراد است.

وی خواستار تداوم دورکاری و محدودیت‌های کرونایی در استان تهران شد و گفت: تصمیم‌گیری برای تعطیلی با ما نیست، اما به‌خوبی مشهود است، که نیاز به مداخلات بیشتری داریم، یا برخی مشاغل صنعتی که نیاز به حضور ارباب‌رجوع ندارند، را به شب‌ها منتقل کنیم، تا شاهد کاهش میزان تردد باشیم و به هر صورت و با هر تصمیمی می‌بایست، از میزان تردد و تجمعات کاهش دهیم.

آنچه مسلم است، این است، که اقدامات فعلی برای عبور از شرایط کرونایی کافی نیست و نیاز به اقداماتی فراتر از این‌ها است و اکنون کرونا، این میهمان ناخوانده با استفاده از نادیده‌گیری کامل دستورالعمل‌های بهداشتی با ما مانده است.

رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی مردم و نظارت دقیق بر محدودیت‌هایی که اعمال می‌شود و نیز اعمال مداخلات بازدارنده بیشتر از سوی دیگر می‌تواند، تأثیرات مثبتی بر روند کنترل این بیماری کشنده و فراگیر داشته باشد.

کد خبر 5049749

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha